Kogu riigis on eluasemehindade tõus ja see tähendab ostjate laenulimiidi suurenemist. Vastav hüpoteek võimaldab laenuvõtjatel osta kodusid vähema rahaga ja saada endiselt konkurentsivõimelisi intressimäärasid. See tõus on ostjate jaoks teretulnud märk ja see annab ostjatele kodu ostmisel rohkem paindlikkust. See aga ei tähenda, et laenulimiidid on staatilised ega muutu. Igal aastal kehtestab valitsus nõuetele vastavatele hüpoteekidele uued laenulimiidid.

kiirlaenud kiirelt

Laenulimiit kehtib nii tava- kui ka FHA laenudele. Vastav hüpoteek on tavaline hüpoteek, FHA laen aga mitte. VA laenul ei ole laenulimiiti, seega võivad need olla smsmoney.ee väga erinevad. Vastava hüpoteegi maksimaalse laenusumma määrab kindlaks Föderaalne Eluaseme Finantseerimisagentuur (FHFA) ning see sõltub laenuvõtja krediidivõimelisusest ning võla ja sissetulekute suhtest.

Maksimaalset laenusummat tuntakse ka laenu maksimumina. See on rahasumma, mille taotleja saab tavalise hüpoteeklaenu jaoks laenata. Vastava laenu maksimaalne laenusumma põhineb iga USA maakonna eluaseme mediaanhinnal. Teisisõnu, üheosalise kinnisvara maksimaalne nõuetele vastav laenulimiit on enamikus USA-st 548 250 dollarit, samas kui mõnes kõrge kuluga piirkonnas tõuseb see 970 800 dollarini.

Erinevalt tavalistest laenudest on FHA poolt heaks kiidetud laenudel kõrgem laenulimiit kui tavalistel laenudel. Neid kõrgemaid laenulimiite rakendatakse tavaliselt ainult kõige kallimates piirkondades, mis tavaliselt asuvad kallites metropolides. FHFA andmetel peab nendes asukohtades kodu keskmine väärtus ületama 115% baastasemele vastavast laenulimiidist. Sellest tulenevalt on nendel aladel kõrgem maksimaalne nõuetele vastav laenulimiit. Kui koduhinnad tõusevad, tõusevad nende piirkondade laenulimiidid, kuid mitte rohkem kui 150%.

Maksimaalne laenulimiit on maksimaalne summa, mida taotleja saab eluasemeks laenata.Enamikus osariikides on maksimaalne laenusumma 548 250 dollarit, samas kui ühe üksuse kinnisvara laenulimiit on 822 375 dollarit. Need limiidid põhinevad laenuvõtja krediidiskooril ja muudel kriteeriumidel, mis on osa laenuandja finantsprofiilist. Need võivad teatud piirkonnas olla madalamad kui mõnes teises.

Laenuandja maksimaalne laenulimiit on maksimaalne summa, mida majaomanik saab laenata. See arv põhineb USA konkreetse maakonna keskmisel koduväärtusel ja võib osariigiti erineda. Kui hüpoteek on alla 647 200 dollari, ei ole hea mõte nii palju raha laenata. Madalama krediidiskooriga inimestel on laenulimiit palju madalam. Kõrgeim limiit on 750 dollarit.